Pelvix Kennel

Liten uppfödning av Bichon Havanais i hemmiljö

Vilka är vi...

Jag som äger kenneln sedan januari 2010 heter Tarja A Lundgren. Jag är gift med Joachim och vi har två vuxna barn Amanda och Simon. Vi bor söder om Stockholm, närmare bestämt Tullinge. Huset vi bor i är från 1912, (villa Bäckliden), som vi delar med min svärmor Berit. Sedan bor här förstårs våra fantastiska Bichon havanais tikar Lady, Zanny,  Zindra, Gloria samt Inez. Vi har även ett litet hus i Trosa/Stensund, där är vi en hel del året om.
Namnet Pelvix kommer som en del av den engelska översättningen av Bäckliden. 

Hundintresset har jag haft redan som liten flicka, när jag växte upp med pekingesen Trixan. I Jockes familj har det också funnits hundar bl a tax och chihuahua. När barnen var små hade vi två kaniner som mest grävde upp gräsmattan, men var gulliga att titta på. Sommaren 2002 sprang vi på en svart Bichon havanais valp, som var helt bedårande. September 2003 hämtade vi våran första egna havanais. Lyckan var stor och på den vägen är det.

Jag och Amanda har åkt runt på en hel del utställningar och Amanda har tävlat även i juniorhandling. På SM-09 kom hon 3:a i juniorhandling med en storpudel (i juniorhandling bedöms handlern). Jag går även kurser med alla mina hundar, från valpkurs till vardagslydnad. Några av hundarna har även gått på agility, lydnad, klicker, utställning och rallylydnadskurs.  Jag själv är mycket intresserad av att själv lära mig mer om hundar och deras beteende, därav att jag har gått uppfödarutbildning (hösten 2009), anatomikurs (våren 2010) samt Hundens Evolution, Genetik och Beteende 7.5 HP på Stockholms Universitet (hösten 2010). Våren/sommaren 2011 har jag även utbildat mig till ringsekreterare. Jag har även gått på en hel del föreläsningar genom åren. Jag är medlem i SKK (Svenska kennelklubben)och rasklubben BBHC (Bichon Bolognes&Havanais Club) och följer därmed deras regler och rekommendationer  när det gäller bl a hälsotester och inavelsgard. I mars 2012 blev jag invald i BBHC styrelse och därefter 2016 är jag en av avelsråden i klubben.

På senare år har även flera av hundarna utfört BPH med skott, resultat finns att se på SKK.

Hundarna lever som familjemedlemmar inne hos oss, dvs de är  med oss i stort sett överallt. Havanaisen är en mycket gladlynt och lättlärd hund med en hel del päls att sköta. Vid sidan av mitt arbete är hundarna min hobbyverksamhet och de få kullar som vi kommer att ha, kommer att vara välplanerade. Syftet med kenneln är att föda upp så rastypiska, sunda, friska hundar och framförallt med ett härligt temperament. Hundarna ska vara fungerande familjemedlemmar som man kommer att ha stor glädje av i många år. 

Hoppas du haft en trevlig stund och tack för besöket! 

Tarja A Lundgren 

 

 

 

Här bor vi, Villa Bäckliden!