Pelvix Kennel

Liten uppfödning av Bichon Havanais i hemmiljö

Senaste nytt

Ny valpkull och Valputställning i Sollentuna

2012-02-19

I torsdags tyckte Nellie att det var dags för valparna att komma till världen på dag 62. Hela nio valpar låg i hennes stora mage och jag förstod att det skulle bli många med tanke på att Nellie hade gått upp 2.5 kg och sedan kommer Nellie själv från en stor kull på 11 valpar (10 levande). Tyvärr så var en vit tik på 153g dödfödd, så 8 levande valpar med födelsevikter 130-175 gram håller mamma Nellie sysselsatt. Hon tar hand om sina valpar på ett exemplariskt sätt, vilket känns skönt. Som vanligt så var Eva här och hjälpte mig med att ta emot valparna, stort tack Eva för att du finns.  

Igår lördag var Pelvix Sweet Blossom "Lovis" på valputställning i Sollentuna med sin fodermatte Eva. 1 hane och 2 tikvalpar deltog och Lovis blev BIR valp, stort grattis till Eva och Lovis.

Lovis kritik:

Tilltalande tikvalp. Utmärkt storlek och proportioner. Vackert huvud och uttryck.
Utmärkt överlinje och svans. Goda vinklar. Rör sig mycket väl från sidan.
Något trång bak. Utmärkt päls. Trevligt temperament.
 
1:a HP, BIR valp
 
Valparna är inne på sitt tredje dygn och äter mest hela tiden samt sover lite däremellan förstårs. Nya bilder kommer att tas när de är 1 vecka. Det finns fortfarande lediga hanvalpar och om någon är pälsvårdsintresserad/utställningsintresserad eller vill ha en hane till enbart sällskap så hör gärna av er.